Bruschetty s bazalkovým pestem a mozzarellou

K přípravě bruschetty stačí jakékoliv, nejlépe staré pečivo. Bílý toustový chleba, bageta, lze použít i celozrnné pečivo. Nakrájejte na šikmé plátky, v případě toustového chleba stačí překrojit na půl. Rozložte na pečící papír na plech a dejte na chvíli do trouby, aby mírně zkřupatěly. V mezičase si nakrájejte rajčata na plátky, mozzarellu na plátky. Jakmile je pečivo mírně křupavé, vytáhněte z trouby, namažte bazalkovým pestem (za dobrou cenu do 30,- Kč najdete v Lidlu či Pennymarketu aj.), poklaďte plátkem mozzarelly a plátkem rajčete. Mírně osolte a posypejte oregánem nebo kořením na pizzu, provensálskými bylinami aj.

Dejte ještě na chvíli rozpéct do trouby, aby se mozzarella začala roztékat.
Výborné na večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.

 

 

 

Bruschetty se šunkou a mozzarellou.

K přípravě bruschetty stačí jakékoliv nejlépe staré pečivo. Bílý toustový chleba, bageta, lze použít i celozrnné pečivo.  Nakrájejte na šikmé plátky, v případě toustového chleba stačí překrojit na půl. Rozložte na pečící papír na plech a dejte na chvíli do trouby, aby mírně zkřupatěly. V mezičase si nakrájejte mozzarellu na plátky. Jakmile je pečivo mírně křupavé, vytáhněte z trouby, namažte máslem/margarínem, poklaďte plátkem šunky, kouskem mozzarelly a posypte oregánem nebo kořením na pizzu, provensálskými bylinami aj.

Dejte ještě na chvíli rozpéct do trouby, aby se mozzarella začala roztékat.
Výborné na večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.