Bruschetta con pomodoro


Na bruschetty je nejlepší staré bílé pečivo (bílý chléb, bageta, veka atd.), dá se však udělat z čehokoliv, i z pečiva celozrnného. Plátky bagety rozložíme na plech a dáme na chvíli do trouby, aby zkřupatěly. Nesmí být ale tvrdé. Bokem si připravíme rajčátka (nejlépe cherry rajčátka, pokud nemáme, tak i z klasických rajčat), nakrájíme na kostičky a v misce smícháme s dostatečným množstvím extra-panenského olivového oleje, špetkou solí a oregánem.  Kdo má rád, přidá i stroužek česneku překrojený na půl. Necháme chvíli odstát, aby rajčata pustila šťávu a ta se promísila s olivovým olejem. Upečené plátky bagety/veky rozložíme na talíř a lžící pokapeme rajčatovou směsí, zbývající šťávou s olejem ještě pokapeme bruschetty. Ani kapka nepřijde nazmar.