Špagety s nevyloupanými krevetami v rajčatové omáčce (Spaghetti ai gamberi)

Špagety (nebo jiné dlouhé těstoviny)

  • Rajčatové pyré
  • Česnek
  • Sůl a pepř
  • Petržel
  • Extra-panenský olivový olej
  • Bílé víno

Na extra-panenském olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme omyté mořské plody, petrželku, sůl, pepř a chvíli restujeme, zastříkneme bílým vínem, necháme odpařit a nakonec vlijeme rajčatové pyré, popř. rajčata na kostky v pyré/loupané rajčata v pyré a povaříme pod pokličkou. V případě, že použijeme nevyloupané krevety, můžeme povařit déle, pokud jsou už vyloupané, vaříme jen krátce, jinak se nám příliš scvrknou. V dalším hrnci uvaříme špagety „al dente", nebo ještě o něco méně, scedíme a přidáme do hotové omáčky a ještě minutu necháme dojít. Špagety tak natáhnou chuť omáčky.

Servírujeme s bílým vínem.